Thursday 20 November 2008

DTE 2008, μοντέλα, αυτοκίνητα και ντίσκο... ε τι άλλο;

Καθυστερημένα λοιπόν, μερικά σχόλια και φωτογραφίες από τη DTE 2008.

Κατ' αρχάς, για πολλοστή φορά μένω άναυδος από την έλλειψη δωρεάν ασύρματου ίντερνετ για τους επισκέπτες και τους εκθέτες (οι εκθέτες έπρεπε να πληρώσουν επιπλέον 150 ευρώ για να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο!). Είναι συγκλονιστικό να πηγαίνει κανείς σε μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις πληροφορικής στην Ελλάδα και να μην υπάρχει δωρεάν ασύρματη δικτύωση! Είναι σαν να λέμε, πάμε σε γιορτή μπύρας, αλλά παιδιά, μπύρα δεν έχουμε, καλά, έχουμε μερικά βαρέλια, αλλά όχι για όλους.

Η φασαρία στον χώρο ήταν τόσο μεγάλη, που υπήρχαν στιγμές που νόμιζα ότι επρόκειτο για έκθεση εξοπλισμού για ντισκοτέκ (δεν αστειεύομαι καθόλου, αν κοιτάξετε τις φωτογραφίες θα δείτε περίπτερα με DJ set). Στον κάτω όροφο βέβαια, γινόταν έκθεση εξοπλισμού ήχου (δεν πήγα, με κάλυψε ο όροφος της πληροφορικής). Επίσης, μια καλογυαλισμένη, μαύρη (παράνομα παρκαρισμένη) Maserati, υπενθύμιζε με σαφή και αποστομωτικό τρόπο ότι βρισκόμαστε, αν μη τι άλλο, σε έκθεση πληροφορικής.


Καθώς μιλάμε για άσχετα με την ουσία της έκθεσης πράγματα, ας αναφέρουμε ότι οι κοινώς αναφερόμενες ως «μοντέλες» φέτος ήταν λιγότερες. Σημαντική απώλεια και την αισθανθήκαμε όλοι. Ιδιαίτερα δηκτική ήταν η παρουσία του νοσοκομειακού προσωπικού, ουπς, λάθος, εννοώ του προσωπικού αντιβιωτικής υποστήριξης γνωστής μάρκας λογισμικού προστασίας από ιούς (επ' ευκαιρίας έκανα και κάτι εμβόλια που μου έλειπαν από μικρός) η οποία έκανε ό,τι μπορούσε για να μην υποφέρουμε και τόσο πολύ.

Τώρα, τα πιο συμπαθή περίπτερα ήταν αναμφισβήτητα το περίπτερο των παιδιών της Amiga (γεια σου ρε Φρανκ!) στο οποίο είχαν και άλλους παλιούς υπολογιστές εκτός από Amiga (αυτό πάει να πει έλλειψη μισαλλοδοξίας!), καθώς και της κοινότητας Linux (μοιράζανε και δωρεάν δισκάκια OpenSUSE 10.4). Έλλειψη θα ήταν εάν δεν ανέφερα και το μόνο περίπτερο με ενδιαφέρον για μεταφραστές, αυτό της Μαντζέντα.

Κατά τ’ άλλα η κίνηση ήταν πολύ μικρότερη από την περσινή έκθεση (με άλλα λόγια κάθε πέρσι και καλύτερα) και η κάπνα εξίσου βαριά και ασήκωτη. Σε κάθε δεύτερο περίπτερο υπήρχε τραπεζάκι με καφέδες και τσιγάρα (μάλιστα, σε περίπτερο γνωστής εταιρείας CMS όπου κάθισα για να συζητήσω, ο υπάλληλος τα πρώτα λεπτά της συζήτησης κάπνιζε και ερχόταν η κάπνα στη μούρη μου, μετά από λίγο βέβαια κατάλαβε ότι με ενοχλούσε και το έσβησε). Στις αναδουλειές βέβαια, καλά είναι και τα πούρα (αναρωτιέμαι, βέβαια, αν κανείς από τους οργανωτές έχει πάει ποτέ σε έκθεση πληροφορικής του εξωτερικού, κάτι σαν τη CeBIT).

Πρώτη δημοσίευση


Πάρεργα και Παραλειπόμενα: Έκθεση Πληροφορικής DTE 2008 (Digital Technology Expo)

No comments: